Menu

Vakkracht aan het woord: Ronald - Installatiemonteur

27 januari 2020 -

"Dankzij de goede docenten van de opleiding heb ik de stap naar de installatietechniek makkelijker kunnen maken."

Waarom zou je van je hobby niet je werk maken? Onze vakkracht Ronald besloot om dat te doen. Hij volgde via Actief Techniek de opleiding tot Installatiemonteur en werkt inmiddels al een tijdje als installatiemonteur

Omscholen via Actief Techniek

Opleiden is maatwerk, vinden we bij Actief Techniek. Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan vaktechnische onderwerpen. Voordat Ronald met de opleiding begon deed hij thuis al veel met klussen: "Waarom zou ik van mijn hobby niet mijn werk maken? Dat was voor mij de doorslag om me meer te verdiepen in een opleiding in de installatietechniek. Ik ben toen begonnen met de opleiding tot installatiemonteur bij Actief Techniek. Het was een hele leuke groep mensen die de opleiding volgden die net als ik zich lieten omscholen. Tijdens de opleiding kregen we les van goede docenten uit de praktijk. Ze gaven op een goede en leuke manier les! In het begin moest ik wel wennen aan het vroege opstaan, maar het werk is leuk dus ik heb het er maar al te graag voor over. Ik heb leuke collega’s en de dagen vliegen voorbij!”

Uitdagend werk

Zodra je werken in de techniek interessant vindt, praktisch ingesteld bent, houdt van direct resultaat en het leuk vindt om met verschillende mensen om te gaan is werken als installatiemonteur iets voor jou. Ronald gaat beginnen met een BBL traject gericht op de installatietechniek: "Hierin ga ik werken en leren. Gedurende het traject word ik ondersteund door Actief Techniek en daar ben ik erg blij mee. Ik zie voldoende uitdaging voor mezelf, er is zo veel te doen in de installatietechniek. Het mooiste aan mijn vak vind ik dat je niet alleen met je hoofd hoeft te werken, maar ook met je handen. Ik ben nog niet tegen iets aangelopen dat ik niet leuk vind, dus dat is enorm positief!”

Werk en omscholing in de installatietechniek

Wij zijn altijd op zoek naar vakkrachten in de installatietechniek. Spreekt het verhaal van Ronald je aan? Of wil jij ook de opleiding volgen? Dat kan! Starten is het gehele jaar mogelijk. We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.