Menu

In gesprek met: Marloes over Schilders

woensdag 13 mei 2020

De schildersbranche is één van de branches waar Actief Techniek vakkrachten in bemiddelt. “We bieden werk op uiteenlopende projecten; hierbij kun je denken aan het schilderen in een karakteristieke boerderij of het schilderen van boorplatformen” vertelt Marloes - branchemanager Schilders.

Werken als schilder

Als schilder voer je verschillende werkzaamheden uit om te zorgen dat werk mooi en strak wordt opgeleverd. Elke ondergrond en omgeving vraagt om een eigen aanpak en een ander product. Daarom werkt een schilder met veel soorten verf en is kennis toepassen over de ondergrond, materiaal- en productgebruik onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden van een schilder. Marloes benoemt: “Als schilder moet je soms snel kunnen schakelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je onverwacht houtrot tegenkomt tijdens het werken. Dit moet eerst worden gerepareerd voordat je er met de kwast overheen kan”. Wanneer de ondergrond is voorbereid, zet een schilder het oppervlak in de grondverf en wordt het afgelakt tot dat het gewenste resultaat is bereikt.

Mooie projecten

Door onze landelijke dekking hebben we een groot en divers klantennetwerk opgebouwd. “Hierdoor kunnen we voor onze vakkrachten passende en uitdagende opdrachten vinden bij mooie klanten”, zegt Marloes.

Een gaaf project waar schilders van Actief Techniek de afgelopen periode aan gewerkt hebben is het schilderen in de Stadsschouwburg in Groningen. De Stadsschouwburg is een rijksmonument en van binnen moest het pand opgeknapt worden. Onze vakkrachten hebben hier zo’n acht weken gewerkt om alles weer spik en span te maken. Marloes: “Het is toch gaaf om te vertellen dat je aan zo’n project hebt mee kunnen werken?”

Ook het Alfa College in Hoogeveen is een mooi voorbeeld waar het afgelopen jaar schilders hebben gewerkt. Er moesten nieuwe leslokalen worden gebouwd en ingericht. Dit zorgt ervoor dat je als schilder samenwerkt met bouw- en installatiebedrijven. Timmermannen en installateurs maakten de lokalen tot zover gereed en schilders zorgden voor de afwerking. “Door samenwerking met andere partijen is elke dag anders” benoemt Marloes.

Seizoensgebonden werk

De schildersbranche bestaat voornamelijk uit seizoengebonden werk. “Onze vakkrachten werken vaak voor een heel seizoen (ca. maart t/m ca. december) bij een klant. Dit betekent dat er in het voorseizoen snel wordt opgeschaald en de plaatsingen aan het einde van het seizoen weer dalen.” Het hoeft niet te betekenen dat je werkzaamheden stoppen zodra het einde van het seizoen nadert. Deze periode biedt juist de mogelijkheid om tijd te steken in persoonlijke ontwikkeling. “Jaarlijks organiseren we, buiten het schilderseizoen om, een houtrotcursus of een training glaszetten.”

Net dat stapje extra

Actief Techniek regelt meer voor je dan alleen een baan. “We bieden diverse opleidingen en cursussen aan zodat onze schilders zich kunnen blijven ontwikkelen.” We kijken waar de ambities van onze vakkrachten liggen en waar ze als persoon in kunnen groeien. Daarnaast zijn de zaken goed geregeld. “Ga je via ons aan het werk in de schildersbranche? Dan bouw je pensioen op volgens het Schilders CAO. Ook regelen we dat iedereen veilig te werk kan gaan door persoonlijke beveiligingsmiddelen, zoals werkkleding, werkschoenen en een veiligheidsbril beschikbaar te stellen.”

Interesse?

Spreekt een baan in de schildersbranche jou aan? Solliciteer dan op vacatures in de schildersbranche. Nog geen ervaring als schilder, maar zou je graag de opleiding tot schilder willen volgen? Ook dan ben je welkom op onze vestigingen! Neem gerust contact met ons op!