Menu

In gesprek met: Martin Weesies over Bouw

donderdag 19 maart 2020

Heb jij altijd al willen werken in de bouw? Actief Techniek biedt jou de mogelijkheid om je te laten (om)scholen tot Allround Timmerman of Starter in de Bouw om uiteindelijk aan de slag te kunnen in de bouw. “De bouw is een diverse branche. Mensen die van aanpakken weten, willen wij graag begeleiden in hun toekomstige loopbaan." – Martin Weesies, Projectmanager Bouw bij Actief Techniek.

 
Over Bouw

Actief Techniek heeft een brancheteam dat zich richt op het uitzenden en opleiden van vakkrachten in de Bouw. “Door onze branchespecialistische kennis kunnen we onze vakkrachten de juiste begeleiding bieden in hun loopbaan en weten we voor onze klanten de geschikte kandidaten te vinden” vertelt Martin.

Actief Techniek heeft vestigingen door heel Nederland. Dit maakt dat we snel kunnen schakelen met vakkrachten en klanten bij jou in de regio. We beschikken over een breed netwerk en hebben veel kennis uit de praktijk wat het mogelijk maakt om maatwerk te leveren.

Werken in de bouw is een breed begrip. Als je aan het werk gaat in de bouw kun je onder andere terechtkomen in de renovatie, nieuwbouw onderhoud of op een werkplaats. Op deze werkplekken kan je verschillende functies uitvoeren. Als bouwbakhelper zorg je er bijvoorbeeld voor dat al het materiaal op de juiste plek aanwezig is. Als projectleider ben je de persoon die alles aanstuurt en coördineert. Daarnaast heb je ook de timmermannen die alles van a tot z, van fundering tot dak, gaan bouwen. 

Het werken in de bouw is geschikt voor iedereen met de interesse om hard aan het werk te gaan, inzicht heeft en handig is. We vinden het belangrijk dat iemand affiniteit met bouw en techniek heeft of gemotiveerd is om daarin (om)geschoold te worden

 
Werken als Timmerman

Net als de branche is de functie Timmerman een erg breed begrip. Als timmerman in de nieuwbouw krijg je bijvoorbeeld van een uitvoerder vaak te horen welke werkzaamheden er op de planning staan. In het onderhoud gaat dit vaak iets anders, daar wordt vaker een beroep gedaan op de zelfstandigheid van de timmerman. Wat inhoudt dat de timmermannen aan de hand van bouwtekeningen zelf een planning maken voor hoe ze alles willen gaan doen. “In gesprek met de vakkracht kijken we naar wat de persoon wil en in welk gebied van de bouw hij of zij wil werken” vertelt Martin.

 
Opleiding Timmerman

Voor de mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging en zich willen laten (om)scholen tot timmerman biedt Actief Techniek in samenwerking met Alfa College twee BBL-opleidingen aan. Tijdens deze opleidingen leer je hoe je bouwtechnieken en werkmethodes uit moet voeren op de bouwplaats. Bij Timmerman MBO niveau 2 maak je kennis met de werkzaamheden van een timmerman. Na het afronden van de opleiding kan je aan de slag als timmerman. Tijdens deze opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Storten van beton
  • Plaatsen van elementen
  • Uitzetten van een bouwwerk
  • Stellen van profielen en kozijnen

Na het succesvol afronden van de opleiding Timmerman MBO niveau 2 staan er veel opties open. Na het volgen van een starter opleiding kan je gelijk lekker aan het werk in de bouw, maar je kunt er ook voor kiezen om door te studeren tot Allround Timmerman.

De opleiding Allround Timmerman MBO niveau 3 is een verdieping op de stof die je bij de eerdere opleiding hebt opgedaan. Tijdens deze opleiding wordt er aandacht besteed aan het maken van bouwtekeningen. Na het volgen van deze opleiding kan je aan het werk als Allround Timmerman bouw- en werkplaats en Allround Timmerman nieuwbouw. Het verschil met niveau 3 is dat je na het afronden zelfstandig aan de slag kan gaan als timmerman, waar je bij niveau 2 meer samen zal werken onder leiding van een zelfstandig timmerman.

Beide opleidingstrajecten zijn kostenvrij. Actief Techniek neemt het school- en boekgeld voor zijn rekening en je krijgt tijdens het opleidingstraject je gewerkte uren uitbetaald conform het bouw-cao.

Het Alfa college beschikt over een ideale locatie, midden in Groningen, waar de studenten in klaslokalen de theorie tot zich kunnen nemen en vervolgens op de bouwplaats hun skills kunnen oefenen. Je krijgt les van docenten, die beschikken over vakspecialistische kennis, met wie je over van alles en nog wat kan sparren.


Interesse?

Spreekt een baan in de bouw jou aan of zou je graag een opleiding in de bouw willen volgen? Op onze website kun je solliciteren op onze vacatures in de bouw of je aanmelden voor een opleiding in de bouw. Neem contact op met Martin Weesies, Projectmanager Bouw bij Actief Techniek in Groningen, hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden bij Actief Techniek!