Menu

In gesprek met: Wendy Piersma over Professionals

zondag 23 februari 2020

In de technische sector staan veel vacatures voor kaderpersoneel open. “Wij zorgen ervoor dat jij als professional in de techniek in contact komt met interessante opdrachtgevers waar jij kunt werken aan uitdagende projecten” – Wendy Piersma, Projectmanager Professionals bij Actief Techniek.

Professional in de techniek

Actief Techniek heeft een brancheteam, Professionals, dat zich bezig houdt met werving en selectie, detacheren, opleiden en coachen van technische specialisten. Dit houdt in dat er wordt bemiddeld tussen professionals en klanten uit de technische sector die vraag hebben naar kantoorpersoneel. Actief Techniek richt zich voor deze branche op de volgende sectoren:

 • Bouw
 • Installatie
 • Industrie
 • Infra

Professionals is bedoeld voor midden- en hogerkader professionals met de wens werkzaam te zijn in de technische sector. “Mensen met een MTS (Middelbaar Technisch) of HTS (Hoger Technisch) achtergrond kunnen wij helpen aan een passende werkplek!" Denk hierbij aan functies als:

 • Werkvoorbereiders
 • Tekenaars
 • Projectleiders
 • Engineers
 • Planners
 • Technisch administratief medewerkers
 • QA- en QC medewerkers

Een voorbeeld van een mooi project in regio Noord is de bouw van de stikstoffabriek in Zuidbroek. Dit project wordt gerealiseerd door bedrijven uit het netwerk van Actief Techniek wat het mogelijk maakt om daar professionals zoals planners, werkvoorbereiders en projectleiders te plaatsen. We werken samen met multinationals zoals, Stork, Engie en Strukton, maar ook met kleinere opdrachtgevers.

“Doordat we samenwerken met grote en kleinere partijen kunnen we goed inspelen op de wensen van de kandidaat en het bedrijf en uiteindelijk de perfecte match maken!”

 

Detacheren

In de technische sector wordt er vaak gewerkt op basis van projecten. Dit betekent dat bedrijven vaak voor de duur van een project bepaalde professionals nodig hebben. Om die vraag van opdrachtgevers te kunnen beantwoorden doet Actief Techniek aan detachering van technische professionals waarbij de professional voor een bepaalde (langere) tijd bij het bedrijf in dienst treedt.

“Door middel van onze branchespecialistische kennis zorgen wij ervoor dat er voor elk uniek project de geschikte professional aan het werk gaat bij het bedrijf." Doormiddel van detacheren kunnen de professional én de opdrachtgever beide uitvinden of er sprake is van een goede match. Daarna is het mogelijk om een definitief dienstverband aan te gaan doormiddel van een deta-vast regeling. “Doordat we van te voren afspraken maken met de professional over de mogelijkheid van een vast contract, weet iedereen waar hij aan toe is. Op deze manier hebben we de professional een mooie baan te bieden”, vertelt Wendy.

 

Werkwijze

Actief Techniek komt via zijn grote netwerk in contact met de doelgroep. We beginnen met een telefonische screening en daarna vindt er altijd een persoonlijke ontmoeting plaats. “We zijn erg benieuwd naar hoe iemand is als persoon, wat diegene drijft en wat zijn of haar ambities zijn."

In die gesprekken wordt er aan de kandidaat uitgelegd wat we te bieden hebben, welke projecten er op dit moment lopen en bij welke opdrachtgever er op dit moment aanvragen uit staan. Het kan voorkomen dat weer tijdens de kennismaking achter komen dat een kandidaat erg interessant is maar dat we niet gelijk een match met een van onze opdrachtgevers kunnen vinden. Ook dan is er nog van alles mogelijk! Er wordt samen met de kandidaat gekeken naar welke stappen er gezet kunnen worden zoals het volgen van een opleiding of cursus. “Vandaag is het er nog niet, maar morgen kan het er heel anders voor staan!”, vertelt Wendy.

Naast ondernemend zijn we naar onze opdrachtgevers toe ook betrouwbaar, persoonlijk en transparant. Actief Techniek weet wat er speelt in de organisatie. We gaan in gesprek over de ontwikkelingen binnen de organisatie en komen sfeer proeven op de afdelingen. Zo weten we welke professionals er goed in het team passen. “We bieden de opdrachtgever niet alleen een opvulling maar ook een toevoeging aan het team.” Doordat Actief Techniek 11 vestigingen heeft door het hele land zijn we dicht bij de klant en kunnen we snel schakelen met de opdrachtgevers, wat uiteindelijk resulteert in maatwerk.

 

Toekomst perspectief

Actief Techniek besteedt veel aandacht aan evaluaties en coaching gesprekken met de professionals  om te kijken hoe het gaat en waar ze zich in willen ontwikkelen. “Een voorbeeld van iemand die laatst bij ons binnenkwam als eerste monteur die de ambitie had om naar het kantoor te gaan. We hebben samen met deze persoon gekeken naar de mogelijkheden om zijn doel te kunnen bereiken. Daar denken wij zeker in mee. Het is mooi om te zien dat je op deze manier iets kan bijdragen aan iemand zijn toekomst”, vertelt Wendy.

 
Interesse?

Spreekt een baan als professional in de technische sector jou aan of heb je interesse in een samenwerking met Actief Techniek? Op onze website kan je een kijkje nemen tussen de vacatures voor kaderpersoneel of kan je zelf een vacature plaatsen. Ook kan je gerust contact opnemen met Wendy Piersma, Projectmanager Professionals bij Actief Techniek in Groningen. Zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.