Menu

Nieuwe opleiding: Specialist in het Groenonderhoud

donderdag 13 februari 2020

Wil jij werken in het groen? Dan is dit je kans! Op 16 maart start er een nieuw opleidingstraject in het groen dat in korte tijd er voor zorgt dat je breed inzetbaar bent. “Het is laagdrempelig én efficiënt, een totaalpakket.” – Eline de Vries, Projectmanager Groen bij Actief Techniek.

Werken in het groen 

De groenbranche heeft veel verschillende functies te bieden. Zo kun je aan de slag als hovenier, boomverzorger of groenvoorziener. Op dit moment is er veel vraag naar vakkrachten in het groen. “Actief Techniek speelt daar samen met Terra Next op in door een nieuwe opleiding aan te bieden. De opleiding Specialist in het groenonderhoud volg je kosteloos en stoomt je in korte tijd klaar voor het groene werkveld.” vertelt Eline.

Specialist in het groenonderhoud

Deze opleiding is voor iedereen geschikt die passie heeft voor het groen. De opleiding biedt scholing, bijscholing én omscholing, wat inhoudt dat iedereen met groene vingers welkom is om deel te nemen aan de opleiding. Je vooropleiding of werkervaring zijn geen vereiste en uiteraard heeft je leeftijd ook geen invloed op de toelating.

Volgens Eline is de opleiding Specialist in het Groenonderhoud uniek. In korte tijd, al lerend en tegelijk werkend, word je klaargestoomd voor de functie van onderhoudsspecialist om daarna gelijk aan de slag te kunnen gaan in het groen. Denk daarbij aan het onderhouden van het openbare groen zoals plantsoenen en parken. Werkzaamheden bestaan onder andere uit bos- en grasmaaien, onkruidbestrijding, snoeien en schoffelen.

De groen opleiding

De opleiding bestaat uit 24 lesdagen verspreid over 26 weken en gaat 16 maart van start in Eelde. De dagen dat je niet naar school gaat ben je aan het werk. Deze werkdagen krijg je gewoon betaald. Handig, zo leer je en verdien je tegelijk ook geld. Tijdens de opleiding doe je kennis op over verschillende aspecten van het groenonderhoud zoals onder andere motorkettingzaag lichte velling, bosmaaien, plantenkennis, snoeien en veilig werken langs de weg. “Door het snelle karakter van de opleiding is deze bijvoorbeeld perfect voor iemand die op een wat latere leeftijd besluit het roer om te gooien en zich te laten omscholen tot specialist in het groenonderhoud.” 

Naast een deelname certificaat van TerraNext behaal je na het afronden van de opleiding ook verschillende certificaten zoals bijvoorbeeld:

  • Veilig werken langs de weg
  • Bosmaaien
  • Motorkettingzaag lichte velling 
  • Wet natuurbescherming niveau 1

De lessen van de opleiding worden verzorgd door TerraNext. Specialisten nemen je mee in de wereld van het groenonderhoud. Actief Techniek zorgt ervoor dat je de opleiding kosteloos kunt volgen en helpt je tijdens en na de opleiding aan een leuke baan in het groen. Daarnaast heeft Actief Techniek ook een ondersteunende rol. “Je kunt altijd bij ons terecht, voor als je bijvoorbeeld een keer wilt sparren. Wij staan altijd voor je klaar.” 

Interesse?

Spreekt de Opleiding Specialist in het Groenonderhoud jou aan? Meld je dan snel aan!

Wil je meer informatie over de opleiding of heb je een vraag? Bel of mail gerust met Eline, Projectmanager Groen bij Actief Techniek in Groningen. Zij vertelt je graag meer over de opleiding en de mogelijkheden die Actief Techniek je biedt. Naast de Opleiding Specialist in het Groenonderhoud bieden wij meerdere opleidingen in het groen aan. Ook zijn er op de website vacatures in het groen te vinden. Misschien zit er wel iets voor jou tussen!