Menu

Perspectiefverklaring bij Actief Techniek

maandag 13 juli 2020

Vanaf 1 juli is het mogelijk om bij Actief Techniek een perspectiefverklaring aan te vragen. Met deze verklaring is het voor uitzendkrachten makkelijker om een hypotheek aan te vragen.

De perspectiefverklaring

Het is voor uitzendkrachten niet altijd mogelijk om met een flexibel contract een hypotheek aan te vragen. Daarom is er sinds een aantal jaren de perspectiefverklaring. Dit is een andere verklaring dan een werkgeversverklaring, maar heeft bij grote hypotheekverstrekkers dezelfde waarde. De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van uitzendkrachten om een inkomen te verdienen. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de uitzendkracht. Daarnaast hechten hypotheekverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel een uitzendbureau over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Zo wordt er gescreend op onder andere het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken.

Verklaring aanvragen

Wanneer je langer dan één jaar via ons werkt is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring. Je kunt de verklaring aanvragen bij jouw vaste contactpersoon bij Actief Techniek. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!