Menu

Vakkracht aan het woord: Carlos - Installatie

woensdag 8 april 2020

“Het leukste aan mijn werk vind ik dat mijn werkzaamheden afwisselend zijn en er veel ruimte is voor eigen initiatieven. Wanneer ik zelf een idee heb, is er altijd de mogelijkheid om dit in te brengen en ook wordt er daadwerkelijk iets mee gedaan.”

Carlos da Silva werkt al zijn hele carrière in de Installatiebranche als instrumentatiefitter. Sinds een jaar is Carlos werkzaam bij Actief Techniek. Als instrumentatiefitter werk je met meet- en regelapparatuur. Je buigt kleine leidingen nauwkeurig in de juiste bocht, dit vereist veel concentratie. Ook leg je aan de hand van tekeningen zelfstandig het leidingwerk aan en maak je voorgeschreven koppelingen.

Werken op een interessant project

Binnen Actief Techniek is het mogelijk om op verschillende interessante projecten te werken. Op dit moment werkt Carlos als instrumentatiefitter aan het project Noblesse. Noblesse is een slachtafvalverwerker waar slachtafval van kippen tot grondstoffen voor onder meer de diervoerderindustrie gemaakt worden. De fabriek van Noblesse in Wijster is begin 2019 voor een groot deel verwoest door een brand. Carlos werkt samen met collega’s aan de herbouw van een nieuwe fabriek met verschillende aannemers en vakdisciplines, dit maakt het project zeer interessant. “Het leukste aan mijn werk vind ik dat mijn werkzaamheden afwisselend zijn en er veel ruimte is voor eigen initiatieven. Wanneer ik zelf een idee heb, is er altijd de mogelijkheid om dit in te brengen en ook wordt er daadwerkelijk iets mee gedaan. Ik zou op dit moment niet iets kunnen opnoemen wat ik niet leuk vind aan de werkzaamheden, dus dat is positief’’ vertelt Carlos enthousiast.

Persoonlijk contact en werkplezier

Carlos vindt persoonlijk contact met zijn werkgever erg belangrijk. Hij hecht veel waarde aan persoonlijk contact omdat hij dan kan inschatten of hij gerespecteerd wordt bij een werkgever. “Mijn eerste indruk van Actief Techniek was positief. Ik vond dat ik gelijk open werd ontvangen. Hierdoor had ik een goed gevoel bij de organisatie. Bij Actief Techniek merk je dat er veel waardering is voor de uitzendkracht en betalingen zijn altijd op tijd geregeld. Daarnaast is de bereikbaarheid van Actief Techniek ook goed”, aldus Carlos. “Wanneer ik iemand wil spreken krijg ik gelijk een projectmanager aan de lijn.” Op de vraag waarom Carlos nog altijd elke dag met plezier naar zijn werk gaat zegt hij het volgende: “Dat ik plezier heb in mijn werk komt door een groot deel doordat ik iets doe wat ik leuk vind en dat mijn collega’s altijd positief zijn. Ook is de veiligheid op de bouwplaats voor vakkrachten goed geregeld, ik ben blij met hetgeen dat ik op dit moment doe.”

Werken in de Installatiebranche

Bij Actief Techniek zijn we altijd op zoek naar vakkrachten binnen de Installatiebranche. Kun jij nauwkeurig en zelfstandig werken en spreken de werkzaamheden van Carlos jou aan? Dan is het beroep instrumentatiefitter wellicht ook iets voor jou! Bekijk onze actuele vacatures binnen de installatie of neem gerust contact op met één van onze vestigingen voor meer informatie. Naast uitzenden bieden wij ook verschillende opleidingen in de installatiebranche aan.