Menu

Vakkracht aan het woord: Ronald - Installatie

woensdag 11 maart 2020

‘’Op een gegeven moment dacht ik: het is mijn tijd om een opleiding te volgen, daar heb ik tot op de dag van vandaag zeker geen spijt van gehad.’’

Ronald was taxichauffeur, maar wilde graag een andere baan. Het was zijn wens om in de installatiebranche werken. Daarom heeft hij vorig jaar besloten om het roer om te gooien en te beginnen met de Basisopleiding Installatietechniek via Actief Techniek. Hij is met vlag en wimpel geslaagd en is nu aan het werk als loodgieter.

Opleiding in de Installatietechniek

Ronald is via de gemeente Groningen bij uitzendopleider Actief Techniek terecht gekomen. Na een intakegesprek besloot hij om een opleiding in de Installatietechniek te volgen. De opleiding die hij volgde begon met 6 weken praktijkles bij TSH Vakopleidingen in Emmen, daarna ging hij stage lopen. Tijdens de opleiding kwamen onder andere het aanleggen, onderhouden en wijzigen van werktuigkundige installaties aan bod. “Onze docent heeft zelf ook in de Installatiebranche gewerkt en dat merk je aan zijn manier van lesgeven. Hij brengt alle vakkennis duidelijk en helder over. De opleiding is perfect geregeld. Ik geef de opleiding dan ook een dikke 8,5.”

Werken met je handen

“Ik werk het liefst met mijn handen en het stukje vrijheid dat ik krijg vind ik erg mooi binnen het vak. Als chauffeur had ik wisselende werktijden, dit was iets wat ik vervelend vond. Ik was toe aan vaste werktijden en dat heb ik nu, daar ben ik erg blij mee.” Over een paar weken is het eerste project waar Ronald op werkt klaar. Hij vertelt dat hij het mooi vindt om het eindresultaat van zijn werk te zien. “Door het installeren van warmtepompen, ventilatiesystemen en leidingen in de muur kunnen mensen warm binnen zitten, naar de wc gaan en comfortabel wonen, dat is iets waar ik blij van word. Op dit moment zit ik helemaal op mijn plek en daar ben ik trots op. Ik heb leuke collega’s en ik doe iets wat ik leuk vind.”

Gewoon doen!

Over mensen die nog twijfelen om zich te laten omscholen zegt Ronald het volgende: “Ik zou het gewoon doen! Ik ben erg positief over het opleidingstraject dat ik via Actief Techniek gevolgd heb. Ik ben nu aan het werk en het persoonlijke contact is goed, het loon is altijd op tijd binnen en als er wat is kan ik altijd bij iemand terecht. Top dus!”

Werken of omscholing in de Installatie

Heb jij ook net zoals Ronald de wens om te werken in de Installatiebranche? Bekijk dan onze vacatures in de installatietechniek. Of wil je meer informatie over de installatie opleidingen? Neem gerust contact met één van onze vestigingen op!