Menu

Opleiding Assistent Infra - Groen

Start voorjaar 2021

Ben jij toe aan nieuwe stap in jouw loopbaan, ben jij een aanpakker en word jij helemaal gelukkig van het werken in de buitenlucht? Dan is onze opleiding Assistent Infra - Groen absoluut iets voor jou! Tijdens dit (kosteloze) opleidingstraject doe je kennis op in de infra- en groenbranche (grond-, straat en groen werkzaamheden). Door praktijk- en theorielessen van een erkende leermeester te volgen, leer jij de basis van het vak zodat je als Assistent Infra - Groen aan de slag kan gaan.

Deelnemende vestigingen

De opleiding Assistent Infra - Groen wordt op twee locaties gegeven. Voor beide locaties geldt dat de stof die behandelt wordt gelijk is, maar de startdatum van de opleiding is verschillend. In Groningen start de opleiding op 15 februari 2021 en in Emmen op 8 maart 2021.

Opleiding Assistent Infra - Groen

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen (om)scholen in de Infra- of Groenbranche. In deze 3-weekse opleiding, met aansluitend een stageperiode van 4 weken, leer jij de basistechnieken die komen kijken bij het werken in de GWW (grond-, weg- en waterbouw) en het werken in de groenvoorziening. 

Inhoud opleiding

Onderstaande onderwerpen komen tijdens de opleiding uitgebreid aan bod:

✓ Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s)
✓ Algemene veiligheid (VCA)

✓ Veilig werken met de bosmaaier
✓ Bestrijding Eikenprocessierups
✓ Plantenkennis & beplantingen zetten
✓ Onkruidbestrijding

✓ Grondwerkzaamheden: voorsteken voor de minikraan, riolering, KLIC melding, kabels en leidingen herkennen, opzoeken en vervangen
✓ Bestraten: hoogtes uitzetten, plaatsen van kolken en putten, banden zagen en zetten, vleien, werken met de laser, trilplaat en wackerstamper

 

Arjan is leermeester tijdens de opleiding Assistent Infra - Groen. Hij vertelt je graag meer over de opleiding.

Bekijk video

Toetsing en certificering

Aan het einde van de opleiding volgt een examen. Tijdens het examen word je op bovengenoemde criteria getoetst. Wanneer je het volledige opleidingstraject inclusief examen met goed gevolg hebt deelgenomen ontvang je hiervoor een certificaat.

Toekomstperspectief

Wil je meer weten over het werken in de infra- of groenbranche na het behalen van je certificaat Assistent Infra - Groen?

Bekijk toekomstperspectief