Menu

Opleiding Assistent Infra - Groen

De opleiding Assistent Infra - Groen 2021 is inmiddels van start. Aanmelden voor deze opleiding is momenteel niet meer mogelijk. Houd deze pagina goed in de gaten, binnenkort volgt een nieuw aanbod in opleidingen Groen. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

 

 

 

Deelnemende vestigingen

Opleiding Assistent Infra - Groen

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde mensen die zich willen (om)scholen in de Infra- of Groenbranche. In deze 3-weekse opleiding, met aansluitend een stageperiode van 4 weken, leer jij de basistechnieken die komen kijken bij het werken in de GWW (grond-, weg- en waterbouw) en het werken in de groenvoorziening. 

Inhoud opleiding

Onderstaande onderwerpen komen tijdens de opleiding uitgebreid aan bod:

✓ Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s)
✓ Algemene veiligheid (VCA)

✓ Veilig werken met de bosmaaier
✓ Bestrijding Eikenprocessierups
✓ Plantenkennis & beplantingen zetten
✓ Onkruidbestrijding

✓ Grondwerkzaamheden: voorsteken voor de minikraan, riolering, KLIC melding, kabels en leidingen herkennen, opzoeken en vervangen
✓ Bestraten: hoogtes uitzetten, plaatsen van kolken en putten, banden zagen en zetten, vleien, werken met de laser, trilplaat en wackerstamper

 

Arjan is leermeester tijdens de opleiding Assistent Infra - Groen. Hij vertelt je graag meer over de opleiding.

Bekijk video

Toetsing en certificering

Aan het einde van de opleiding volgt een examen. Tijdens het examen word je op bovengenoemde criteria getoetst. Wanneer je het volledige opleidingstraject inclusief examen met goed gevolg hebt deelgenomen ontvang je hiervoor een certificaat.

Toekomstperspectief

Wil je meer weten over het werken in de infra- of groenbranche na het behalen van je certificaat Assistent Infra - Groen?

Bekijk toekomstperspectief