Menu

SROI

Meer weten? Neem gerust contact op!

Wij helpen je graag

Heb je als bedrijf een groot project voor een overheidsinstantie binnengehaald? Of heb je ambitie om als organisatie bezig te zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Voor SROI ontzorging ben je bij Actief Techniek aan het juiste adres!

Wat is SROI?

SROI (Social Return on Investment) is een methode voor het meten van de sociale en maatschappelijke bijdrage als onderdeel van een investering. Het doel van SROI is het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wie er precies onder de doelgroep ‘social return’ valt, wisselt per gemeente en opdrachtgever. Vaak zijn dit mensen in een uitkeringssituatie die weinig opleiding of werkervaring hebben.

SROI en aanbestedingen

Sinds 1 juli 2011 heeft de centrale overheid bij inkopen en aanbestedingen SROI als contractvoorwaarde vastgesteld. Deze maatregel houdt in dat bij aanbestedingen boven de €250.000 ook mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt ingezet moeten worden.

Heb je als bedrijf een contract ondertekend waarin je akkoord gaat met de SROI-verplichtingen, maar weet je niet goed wat deze inhouden? We kunnen ons voorstellen dat je vooral gericht bent op het uitvoeren van een opdracht. Hoe moet je voldoen aan de SROI-verplichtingen? Er komt nogal veel bij kijken, zoals wet- en regelgeving, subsidies en andere administratieve zaken. Gelukkig hebben we bij Actief Techniek ervaring op dit gebied en kun je vertrouwen op onze expertise. Wij kunnen je volledig ondersteunen met:

  • Werving, selectie en plaatsing
  • Persoonlijke begeleiding
  • Training en opleiding
  • Volledige administratie
  • Het onderhouden van contacten met de verschillende instanties zoals de gemeente, het Werkplein en het UWV
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

SROI: de voordelen

  • Deskundigheid op het gebied van wet- en regelgeving
  • Ontzorgen van de 5% SROI norm tijdens aanbestedingen

Meer weten? Neem gerust contact op!

Wij helpen je graag

Mail ons je vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je terug.

Wanneer je je gegevens achterlaat, nemen we contact op voor een afspraak.