Menu

Toekomstperspectief opleiding Assistent Infra - Groen

Na afloop van de stageperiode gaan wij jou begeleiden naar een passende baan en krijg jij een contract aangeboden bij Actief Techniek. Wij hebben een groot netwerk van interessante bedrijven in beide branches en daarom zijn er voor jou veel mogelijkheden om te werken bij een bedrijf dat bij jou past. Of heb je na de opleiding de smaak te pakken? En wil je graag nog doorleren? Dat kan natuurlijk ook. Wij bieden namelijk ook de mogelijkheid om je in te laten stromen op een passend BBL-traject.

Werkzaamheden functie Assistent Infra

Assistent Infra is een veelzijdig beroep; je bent constant actief op diverse plaatsen en je werkt steeds met verschillende mensen. Je werkt bijvoorbeeld aan de aanleg, renovatie en het onderhoud van water-, gas- en elektraleidingen. Of je houdt je bezig met de aanleg en het onderhoud van infrastructurele werken. De infra werkzaamheden worden uitgevoerd in de grond-, water-, en wegenbouw (GWW). Het gaat vaak om diverse weg,- en waterbouwkundige constructies, bestratingen, oeverconstructies en rioolconstructies. Benodigde grondwerkzaamheden bestaan onder andere uit het sleuven graven en bermen afwerken. Als Assistent Infra werk je op een bouwplaats maar je kan ook actief zijn in de wegenbouw of bij het water zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Je werkt vooral buiten. Als assistent kun je goed samenwerken, aanwijzingen opvolgen en let je op de veiligheid en het milieu.

Werkzaamheden functie Assistent Groen

De werkzaamheden van een Assistent Groen zijn zeer divers; Je assisteert de vakman bij onderhoud en aanleg werkzaamheden in particuliere tuinen, machinaal heggen scheren, maai werkzaamheden, bomen snoeien vanuit een hoogwerker, onkruidbestrijding in gemeente plantsoenen en perken, beplantingen zetten etc. Als Assistent Groen ben je continu op verschillende plaatsen werkzaam. Je werkt steeds met verschillende mensen en je voert onder begeleiding zelfstandig werkzaamheden uit. Soms werk je samen met je leidinggevende. Als Assistent Groen kun je goed samenwerken, aanwijzingen opvolgen en let je op de veiligheid en het milieu.

Nadat je de opleiding Assistent Groen hebt afgerond ga je assisterende werkzaamheden verrichten in de groenvoorziening. Je kunt aan de slag bij onder andere hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf, een gemeentelijke plantsoenendienst of een andere overheidsinstelling (zoals een waterschap) en mogelijke functies zijn:

✓ Assistent hovenier
✓ Medewerker groenvoorziener
✓ Grondwerker of Opperman

Ervaringsverhalen in praktijk

Om een beter beeld te krijgen wat de functies binnen Infra en Groen mogelijk inhouden, kun je ook onze online blogs lezen. Verschillende vakkrachten komen in deze blogs aan het woord waarin ze vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden.

 

Jan werkte jaren als Accountmanager. Nadat hij een burn-out kreeg maakte hij een carrièreswitch naar het groen als Assistent Hovenier. Hij volgde hiervoor de opleiding Assistent Infra -Groen en heeft tot de dag van vandaag geen spijt van zijn overstap. Lees het verhaal van Jan hier.

Arjan was automonteur en wilde graag in de buitenlucht werken. Hij volgde de opleiding Assistent Infra - Groen en is werkzaam als grondwerker. Hij heeft het erg naar zijn zin. Lees zijn verhaal hier.

Theo werkte in een fabriek en na een bedrijfsongeval was hij toe aan een nieuwe uitdaging! Hij volgde de opleiding Assistent Infra - Groen en heeft nu een baan die echt bij hem past! Lees zijn verhaal hier.

Aanmelden

De opleiding Assistent Infra - Groen 2021 is inmiddels van start. Aanmelden voor deze opleiding is daarom momenteel niet mogelijk. Houd deze pagina goed in de gaten, binnenkort volgt een nieuw aanbod in opleidingen Groen. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.